Trip

logo-trip-1.png​Proeven van de praktijk

Studentstage
Straks ben je klaar met je studie. Je bul op zak, je borrel achter de rug. En dan? Je bent afgestudeerd, maar tegelijk nog groen als gras. Want hoe is het eigenlijk om op een kantoor te werken? Welke werksfeer past bij jouw ambitie? Welke specialisatie heeft je voorkeur? Om erachter te komen hoe het is om straks als advocaat of kandidaat-notaris te werken, bieden wij je de mogelijkheid om twee maanden lang met ons mee te lopen. Een kijkje in de keuken, waar je kunt proeven van de praktijk.

Actief betrokken
Eind bachelor- en masterstudenten Nederlands recht en notarieel recht kunnen twee maanden stage lopen op onze vestigingen in Groningen en Leeuwarden. Je woont gesprekken bij met cliënten, gaat mee naar een zitting of bent aanwezig bij het passeren van een akte. Maar je wordt ook actief betrokken. Zo voer je ondersteunende werkzaamheden uit, zoals onderzoek naar wetgeving of jurisprudentie, of het opstellen van adviezen of concepten. Uiteraard kun je daarvoor de betreffende dossiers inzien. Je krijgt te maken met opdrachten in uiteenlopende rechtsgebieden en dossiers van verschillende soorten klanten. Zo kun je ontdekken welk rechtsgebied of welke praktijk je het beste ligt.

Elkaar leren kennen
Je wordt begeleid door een advocaat of kandidaat-notaris met een aantal jaren ervaring en je werkt samen met verschillende stagiairs en medewerkers. Uiteraard ben je van harte welkom bij lunchbijeenkomsten en kantooruitjes. Kunnen we elkaar ook van een andere kant leren kennen. En als er zowel professioneel als persoonlijk een klik is, nodigen we je graag uit om te solliciteren naar een functie als advocaat-stagiair of junior kandidaat-notaris.

Vergoeding
Voor niets gaat de zon op, ook tijdens je stageperiode. Je ontvangt dan ook een stagevergoeding van € 578,-- bruto per maand. Je stage zal worden afgesloten met een evaluatiegesprek en een schriftelijke beoordeling.

Interesse?
Zit je in de afrondende fase van je bachelor of in de masterfase van je studie en heb je interesse in een stage bij Trip? Stuur dan een motivatiebrief of e-mail met je curriculum vitae en ongeschoonde cijferlijst naar:


Advocatuur
Trip Advocaten & Notarissen 
T.a.v. mevrouw A. Engelage 
Postbus 1105 
9701 BC GRONINGEN 
a.engelage@triplaw.nl 

Notariaat
​Trip Advocaten & Notarissen 
T.a.v. mevrouw mr. L. van der Heide 
Postbus 1105 
9701 BC GRONINGEN 
l.vanderheide@triplaw.nl

Trip_logo.JPEG

Onze sponsoren