Pleiten

Pleitactiviteiten

De Civielrechtelijke Vereniging Diephuis houdt zich actief bezig met het pleiten. Zij doet dit door verschillende (laagdrempelige) pleitactiviteiten te organiseren voor rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen.


Pleitavonden

Gedurende het hele jaar organiseert Diephuis verschillende pleitavonden. Zo organiseert onze pleitcommissie bijvoorbeeld jaarlijks een pleitavond bij een advocatenkantoor. De pleitavonden zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met het pleiten. Houd onze site, de ledenmail en overige social media in de gaten om op de hoogte te blijven van wanneer deze pleitactiviteiten plaatsvinden!


Pleitinstructie

Pleiten is een kunst. Echter, pleiten is te leren en daarom worden tijdens de pleitinstructies de kneepjes van het vak bijgebracht door ervaringsdeskundigen. Tijdens de pleitinstructie geven twee advocaten en een rechter tips met betrekking tot het pleiten, het schrijven van een schriftelijk pleidooi en aanverwante zaken. Een zeer leerzame avond en een aanrader voor iedereen die komend jaar deelneemt aan de Studentenrechtbank!


Aftermovie pleitinstructie 2018