Pleiten

Pleiten

Geheel volgens de bedoelingen van de oprichters blijft de Civielrechtelijke Vereniging Diephuis zich actief bezighouden met het pleiten. Zij doet dit door verschillende pleitactiviteiten te organiseren voor rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Pleitinstructie

Pleiten is een kunst. Echter, pleiten is te leren en daarom worden tijdens de pleitinstructies de kneepjes van het vak bijgebracht door ervaringsdeskundigen. Tijdens deze instructie geven twee advocaten en een rechter tips met betrekking tot het pleiten, het schrijven van een schriftelijk pleidooi en aanverwante zaken. Een zeer leerzame avond en een aanrader voor iedereen die komend jaar deelneemt aan de Studentenrechtbank!

Pleitavonden

Gedurende het hele jaar organiseert Diephuis verschillende pleitavonden. Zo organiseert onze pleitcommissie bijvoorbeeld jaarlijks een pleitavond bij Bout Advocaten en bij de Haan advocaten. Houd onze site, de ledenmail en overige social media in de gaten om op de hoogte te blijven van wanneer deze pleitactiviteiten plaatsvinden!


Aftermovie pleitinstructie 2018


Onze sponsoren