4a1d19e8d1d04d799afb7efbf171ff2b.jpg
Auke-Frank, Joost, Anouar en Nick

Diephuis werd dit jaar goed vertegenwoordigd in Cicero’s Landelijke Pleitstrijd (CLP). Op 6 juni jl. reisden Joost Morsink, Auke-Frank Tadema, Nick Haasjes en Anouar Kadi af naar de rechtbank Amsterdam. Daar gingen ze de strijd aan met verschillende pleit- en rechtbankteams in een privaatrechtelijke casus. Deze werd beoordeeld door een professionele jury. Nick en Anouar behaalde als pleitteam de tweede plaats. Als rechtbankteam hebben Joost en Auke-Frank de eerste plaats veroverd. Dit is een geweldig resultaat waar we trots op zijn. Wat een mooie manier om het academisch jaar af te sluiten. Van harte gefeliciteerd jongens!


3dcba066af0445ef8d07c697fd37d112.jpg
NPM 2018

Op twaalf mei deden onze pleiters mee aan de Nationale Pleitmarathon. De wedstrijd vond plaats in de rechtbank Noord-Nederland locatie Groningen. Er deden dit jaar namens Diephuis drie pleitteams en een rechtbankteam mee. Ook dit jaar behaalde Diephuis de finale met zowel het pleitteam, bestaande uit Frank Barneveld en Jarieke Timmerman, en het rechtbankteam bestaande uit Vivian Slotboom, Nick Haasjes en Joost Morsink. We zijn buitengewoon trots op deze prestatie!
Na twee Groningse edities op rij zal de NPM volgend jaar in Amsterdam plaatsvinden.


Op woensdag 14 maart vond de jaarlijkse Pleitinstructie plaats. De avond ving aan met koffie of thee, cake en broodjes in de ontvangsthal. Vervolgens mochten de deelnemers plaatsnemen in de zittingszaal van de Oude Rechtbank waarna Joost Morsink en zes advocaten de nodige tips & tricks gaven over het houden van een goed pleidooi. Daarna kregen de deelnemers de mogelijkheid om de opgedane kennis in de praktijk toe passen door zelf te pleiten voor een professionele jury. Het was een geweldige mogelijkheid om pleitervaring op te doen en al met al een geslaagde avond. 

Nieuwsgierig naar hoe de avond eruit zag? Bekijk hier de aftermovie! 


Met dank aan Final Film!


IMG.PNG
Masterclass Aansprakelijkheid

Diephuis organiseert dit jaar voor het eerst de masterclass Aansprakelijkheidsrecht. In het kader van deze masterclass brengen wij met 21 studenten een bezoek aan Arslan & Ter Wee Advocaten, Sap Letselschade Advocaten, De Haan Advocaten & Notarissen, AKD Advocaten, Notarissen & Belastingadviseurs en Dirkzwager Advocaten & Notarissen. Tijdens deze bezoeken worden uiteenlopende onderwerpen binnen het aansprakelijkheidsrecht interactief behandeld.


Vrijdag 9 maart zijn wij afgereisd naar Amersfoort voor het bezoek aan Sap. Oud-bestuurder van Diephuis Chantal van der Roest is op dit kantoor werkzaam en heeft dit masterclassbezoek begeleid. Van tevoren hadden wij een casus over letselschade en (werkgevers)aansprakelijkheid toegestuurd gekregen. Bij het bezoek werden wij in vier groepen verdeeld. Na een relatief korte voorbereiding was de tijd om te pleiten aangebroken. Met de nodige adrenaline in het lichaam hebben de deelnemers overtuigend en vol enthousiasme gepleit. Voorzien van feedback op het pleiten, begonnen wij aan het tweede onderdeel van de middag, waar we een korte uitleg over het onderhandelen en de Roos van Leary kregen, die wij wederom zelf in de praktijk mochten brengen. Hierna was het alweer vijf uur; oftewel tijd voor de vrijdagmiddagborrel op kantoor! Na een drukke, maar zeer geslaagde middag, stapten wij weer in de trein terug naar Groningen.


e5453d3f1f574f4599073d4dd37c56f0.JPG
Congres 2018

Het jaarlijkse Diephuiscongres, dat plaatsvond op 1 maart, stond dit jaar in het thema van procederen en onderhandelen. Vele interessante thema’s zijn deze dag behandeld. Het plenaire gedeelte bestond uit vier presentatie waarin een mooie afwisseling van theorie en praktijk te zien was. Zo behandelde meneer Koerts de vaardigheden voor onderhandelen en besteedde meneer Kortman vanuit zijn beroep als advocaat aandacht aan de verschillen tussen nationaal en internationaal procederen. Na een korte koffiepauze nam meneer Loomeyer ons mee in de praktijk van een advocaatstagiaire op het gebied van mergers & acquisitions. Meneer Jansen sloot het plenaire gedeelte af met een interessante bespreking van het Programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Na een goede lunch was iedereen klaar voor deel twee van het congres, de workshops. Het middagprogramma was gevuld met praktische workshops over onder andere bedrijfsovernames, KEI en onderhandelen. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel. 


Wij kijken terug op een zeer geslaagd congres en willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het congres nogmaals hartelijk bedanken. 


63c54e087fbb4edbbfbd91a02970c4ba.jpg
ISP 2018

Vanuit het koude Nederland blikken wij met een brede glimlach terug op een geslaagd ISP. Wij reisden 11 februari met zijn vijfentwintigen af naar het warme Dubai. Deze week stond in het teken van louter hoogtepunten. Te beginnen bij uiteraard, de Burj Khalifa. Bij aankomst in Dubai werden wij direct verwelkomt met een fontein- en lichtshow, om tevens alvast te kijken naar de 125e verdieping waar wij de volgende dag zouden staan. We hebben genoten van de Westerse beleving bij Dubai Mall, maar doken tevens diezelfde avond nog in de Arabische cultuur in het oude centrum door middel van een Cultural Diner.Uiteraard hebben we ook het een en ander geleerd over het rechtssysteem in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij zowel Simmons & Simmons en de Nederlandse ambassade kregen wij een kijkje in de praktijk. Daarnaast brachten wij nog een bezoek aan de University of Dubai en een advocatenkantoor. Dit alles werd afgewisseld met informele activiteiten. Op deze manier hebben we een drukke maar leerzame week achter de rug. We hebben ontzettend genoten!​


31cb6011871a465d86fe2b985645a9f7.jpg
Kleine reis 2017

Kleine Reis

Op 23 november is een enthousiaste groep Diephuisleden op de trein gestapt voor de kleine reis naar Amsterdam. Hier hebben we een bezoek gebracht aan het kantoor van onze hoofdsponsor Simmons & Simmons. Na een korte introductie kon men zelf aan de slag met een interessante casus, waarmee men, na het afnemen van een tweetal getuigenverhoren, zich kon voorbereiden op hetgeen Diephuizers het liefst doen: pleiten. Aansluitend aan de pleidooien volgde een moment van feedback door een aantal advocaten, waarna het tijd was voor een borrel.

De volgende dag stond in het teken van een heel andere activiteit: schaatsen. Midden op het museumplein zochten we de kou op voor een lekker rondje op de ijzers met een evenzo lekker kopje chocolademelk. Nadat iedereen heelhuids de schaatsbaan verlaten had was het tijd om ons weer te begeven naar het hoge noorden, het was een geslaagde reis!


70ce90d9f25147909e5d914f85df19d3.jpg
Groninger Pleitwedstrijd 2017

Op 18 november jl. was het zo ver: de veertiende editie van de Groninger Pleitwedstrijd vond plaats! Na een ontvangst met koffie en thee werd de dag geopend door Erno Melssen, die al jarenlang trouw de dagvoorzitter van de GPW is. In de voorrondes werden vurige betogen gebezigd en ijzersterke argumenten bepleit. Na vele staaltjes pleitkunsten trok de jury zich terug: er konden immers maar twee teams door naar de finale. De twee teams die eruit sprongen waren het team van Catrijne Bakker en Rutger Duursma uit Groningen en het team van Jeroen Alberda en Lotte Sliedregt van Rota Carolina uit Nijmegen. In de finale werd over en weer prachtig gepleit, maar slechts één team kon met de winst naar huis gaan. De winnaars van de GPW 2017 zijn Jeroen Alberda en Lotte Sliedregt!


We kijken terug op een zeer geslaagde GPW, waarin we veel talent hebben mogen aanschouwen. Graag willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de GPW hartelijk danken.