GCBlog 1

GCBlog 1

4 december 2020 | Lennart Hoeksema

Eind november is de eerste editie van het Groninger Civilistenblad van het jaar 2020-2021 uitgebracht (klik hier om het GCB te lezen). In deze editie is een aantal nieuwe rubrieken geïntroduceerd. Zo heeft Henrike Vonk beschreven hoe haar werkweek als junior juridisch medewerker op de rechtbank eruitziet. Vandaag krijgt de lezer een nieuwe primeur. Vol trots presenteren wij u de eerste post van de Groninger Civilistenblog! In deze eerste post van de Groninger Civilistenblog is Lennart Hoeksema aan het woord. 

Lennart Hoeksema is voormalig lid van de pleitcommissie van Diephuis en werkt sinds 1 november 2020 als juridisch medewerker op de sectie Corporate & Commercial Litigation bij BarentsKrans, de hoofdsponsor van Diephuis. BarentsKrans is een Nederlands advocaten- en notarissenkantoor, gevestigd op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Met ongeveer 80 advocaten en (kandidaat-)notarissen wordt elke dag gewerkt aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. In maart 2021 zal Lennart Hoeksema aan de beroepsopleiding tot advocaat beginnen. In deze korte blog neemt hij ons mee in zijn eerste week.

unnamed-2.jpg
Schermafbeelding_2020-12-04_om_10.33.55.png

Na jaren in de collegebanken is het dan eindelijk zo ver: de eerste werkdag binnen de advocatuur. Nieuwe mensen, nieuwe stad, nieuwe woonruimte: tijd voor een nieuwe fase. Helaas begint deze nieuwe fase vanwege het coronavirus voor mij net even iets anders dan normaal. Door deze niet zo gezellige pandemie zal er thuis moeten worden gewerkt en zal de sfeer op kantoor via Teams moeten worden geproefd. Hoe is het om te starten met een nieuwe baan in deze vreemde tijden?

Ondanks de beperkingen van de coronacrisis ben ik met een warm welkom ontvangen. De week begon met een sectieoverleg via Teams. Een fijne manier om te starten, want zo kon ik iedereen gelijk even zien en kreeg ik te horen met welke zaken alle collega’s zich bezig hielden. Verder heb ik mij gedurende de eerste werkweek vooral bezig gehouden met het doornemen van stukken in lopende zaken, zodat ik daar gelijk samen met andere collega’s in kon gaan werken. Daarnaast bestond de week uit het ontmoeten van nieuwe mensen binnen kantoor via Teams, waardoor je op afstand langzaam maar zeker iedereen leert kennen. 

Het videobellen bleek nog wel even wennen te zijn. Zo is er tijdens werkoverleggen meerdere malen door mijn collega’s gegrinnikt wanneer ik mijn verhaal begon te houden met de microfoon nog op mute. Ook heb ik enkele keren mijn wasrek van de gebruikelijke plek moeten verzetten, omdat mijn schone sokken anders wel heel prominent in beeld waren te bewonderen. Daarnaast heeft de goed zichtbare optrekstang in mijn deurpost voor de nodige (verraste) opmerkingen gezorgd.

Al met al kijk ik terug op een fijne eerste werkweek. Thuiswerken is niet zo leuk als werken op kantoor, maar het vrijelijk kunnen dragen van een joggingbroek zonder dat iemand dat doorheeft is ook niet verkeerd. Wanneer de coronamaatregelen worden opgeheven, zal het werken enkel leuker en gezelliger worden. Een erg fijn vooruitzicht. 

Lennart Hoeksema, werkzaam bij BarentsKrans