GCB_voorblad.jpg

GCB Editie 3: Contractenrecht

De editie trapt af met een artikel van Anna Lisa van Onno, advocaat te Franeker. Zij focust in haar artikel op knelpunten van het contractenrecht, die zij in de praktijk ervaart.

Dit artikel wordt opgevolgd door een interview met Matthijs Rekker. Matthijs is Senior jurist bij rechtsbijstandsverzekeraar Univé rechtshulp. In het interview leer je Matthijs beter kennen en kom je meer te weten over de werkzaamheden die Matthijs zoals verricht als Senior jurist. Vervolgens krijg je een kijkje in de week van Delia Zejnilović, Legal Counsil bij Gasunie, en gaan we in gesprek met een oude bekende: Frank Barneveld!

Jasper Gevers geeft ons nog een kijkje in de keuken van de 'Slimme contracten', waarna we het inhoudelijke gedeelte afsluiten met een column Annefleur Bastin. De GCB bevat zoals altijd ook weer een overzicht van alle evenementen van afgelopen periode. 

Klik hier om de GCB te lezen!


PLF-20220927-10359.jpg

GCBlog 3: Contracteren in het privacyrecht

Tom Klatter is advocaat contractenrecht, privacyrecht en ICT-recht bij Yspeert advocaten N.V. (gevestigd in Groningen, Drachten en Emmen).

In deze blog zal hij ingaan op de contracten die van zijn belang in het privacyrecht. Hiermee krijg je een voorproefje van het thema van de derde editie van het Groninger Civilistenblad, namelijk ‘contractenrecht’.

Klik hier om het blog te lezen.


Voorblad.jpg

GCB editie 2: Arbeidsrecht

Deze editie trapt af met een juridisch artikel van mr. Van Zuijlen, docent en promovendus aan de Rijksuniversiteit en Anouk Sikkens, masterstudent, over bijverdienen in de platformeconomie. Vervolgens vertelt student Denise Meijering over haar keuze voor de afstudeerrichting arbeidsrecht in relatie tot het belang van persoonlijke ontwikkeling.

Hierna nemen we u mee naar een interview met Joke Dijkstra, juridisch consultant en eigenaar van Swala Consulting, over haar ervaring met het Keniaanse arbeidsrecht. Vervolgens komen we aan bij een interview met Juliëtte Röben, senior jurist bij de Jong & Laan.

We sluiten deze editie af met een column, geschreven door Olav van der Kind, advocaat en partner bij DingemasVanderKind advocaten & mediators, over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. 

Klik hier om de GCB te lezen!


WhatsApp_Image_2023-02-05_at_17.14.23.jpeg

GCBlog 2: De vaststellingsovereenkomst

Anouk Beikes is masterstudente Nederlands recht, met als specialisatie Ondernemingsrecht en arbeidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is zij werkzaam bij Nova Legal B.V. als Juridisch medewerker.

 In deze blog gaat Anouk uitgebreid in op de vraag wat een vaststellingsovereenkomst inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Kortom, een zeer interessant onderwerp.

Klik hier om het blog te lezen.


Poster_masterclass.jpg

Inschrijvingen Masterclass Aansprakelijkheidsrecht
Februari t/m juni 2023 | 6 ECTS 'Recht in Praktijk'

Het inschrijven voor de Masterclass Aansprakelijkheidsrecht zal via progresswww.nl/rug/ geschieden. Masterstudenten kunnen zich voor de Masterclass Aansprakelijkheidsrecht inschrijven vanaf maandag 16 januari 2023.

Er zal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, dus vol = vol! Wil je meer weten over de Masterclass? Klik dan op deze link


Pleitwedstrijd_Diephuis_-78.jpg

Groninger Pleitwedstrijd 2022

Op zaterdag 19 november 2022 vond de negentiende editie van de Groninger Pleitwedstrijd (GPW) plaats in de rechtbank Noord-Nederland te Groningen. In twee rondes werd in duo’s opgetreden voor eiser of gedaagde in een privaatrechtelijk geschil. De deelnemers, die afkomstig waren uit Groningen en de overige universiteitssteden, werden beoordeeld door een jury bestaande uit en advocaten. Na afloop hiervan werd bekend dat het team van DJ Veegens uit Rotterdam, bestaande uit Anna Bakx en Jorn Bouma, het op mocht nemen in de finale tegen een van de teams van Diephuis, bestaande uit Quincy Veltmaat en Martine Hellinga.

Na juryberaad kwam het team van Diephuis als winnaar uit de bus. Zij wonnen de pleitbokaal en kregen zelfs een stage aangeboden bij Fort Advocaten uit Amsterdam. Beide finalisten ontvingen tevens een boekenbon van het Genootschap Pro Excolendo Iure Patrio. De dag werd afgesloten met een gezellig diner en een borrel. Wij willen graag alle deelnemers, juryleden, griffiers en sponsoren danken voor hun respectievelijke deelname, inzet en bijdrage!


GCB1.jpg

GCB Editie 1: Het leven

Deze editie trapt af met een juridisch artikel van Paul Vlaardingerbroek, emeritus hoogleraar Familie- en jeugdrecht bij de Universiteit van Tilburg. Over de rechtspositie van het (ongeboren) kind. Vervolgens vertelt student Mirte Slottje over haar stage bij Hofsteenge & Wesseling notarissen Enschede.

Hierna nemen we u mee naar de week van Ate Bijlsma, notaris en partner bij TRIP advocaten & notarissen. Veronique Wegter, advocaat bij Yspeert advocaten schreef een juridisch artikel over de vermogensrechtelijke rechtsverhouding tussen (informeel) samenwonenden.

Vervolgens komen we aan bij een interview met Fatih Ibili, bijzonder hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. We sluiten deze editie af met een column geschreven door Ingrid Weening, buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand.

Klik hier om de GCB te lezen!


infant-821627_1920.jpg

GCBlog 1: De Levensloop

Anna Lisa van Onna is advocaat bij het advocatenkantoor Van Bommel & Van Onna in Franeker. Zij is sinds 2013 werkzaam bij dit kantoor en vanaf  2016 ook mede-eigenaar.

In dit blog zal zij ingaan op de juridische aspecten van het 'leven' en wat er zoal bij komt kijken. Hiermee krijgt u een voorproefje van het thema van de eerste editie van het Groninger Civilistenblad, namelijk ‘Het leven’.

Klik hier om het blog te lezen.