Over Diephuis


Civielrechtelijke vereniging Diephuis is een studievereniging in Groningen die zich in de eerste plaats richt op privaatrecht-studenten, maar haar deuren open heeft staan voor iedere rechtenstudent. De vereniging is opgericht op 29 september 1988. Sinds 1988 is Diephuis uitgegroeid tot een brede juridische studievereniging. Voor de student die zich oriënteert op het privaatrecht worden gedurende het gehele collegejaar verscheidene activiteiten georganiseerd. Ieder jaar zet een groep enthousiaste actieve leden zich ervoor in om deze tot een groot succes te maken.

Pleitvereniging

Diephuis blijft een pleitvereniging, wat haar uniek maakt in Groningen. Zo organiseert zij ieder jaar een pleitevenement, waar advocaten van verscheidene vooraanstaande kantoren laten zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Daarnaast verzorgt Diephuis een pleitinstructie, waarbij de student de handige kneepjes van het pleiten worden bijgebracht. Het is niet alleen een leuke avond, maar vooral een goede voorbereiding op de studentenrechtbank. De Groninger Pleitwedstrijd is een aantal jaren geleden toegevoegd aan het pleitprogramma van de vereniging. Deze is tot nog toe erg succesvol gebleken. Rechtenstudenten strijden in de Rechtbank van Groningen samen om de titel van het beste Groningse pleitteam. Naast de pleitactiviteiten die Diephuis zelf organiseert, vaardigt de vereniging pleiters af naar de verscheidene pleitwedstrijden die in het land plaatsvinden, zoals de Snelpleitwedstrijden, de Nederlands-Vlaamse pleitcompetitie en de Nationale Pleitmarathon.

Activiteiten

Diephuis biedt echter meer. Voor de student die zich oriënteert op het privaatrecht worden door het gehele collegejaar verscheidene activiteiten georganiseerd. Ieder jaar zet een groep enthousiaste actieve leden zich ervoor in om deze tot een groot succes te maken. Diephuis kent activiteiten die eigen zijn aan een studievereniging, zoals het uitbrengen van het verenigingsblad (Groninger Civilistenblad) en een annuarium-editie, het organiseren van een congres en een buitenlandse reis (Internationaal Studieproject). Daarnaast worden regelmatig borrels gehouden.

Word lid!

Zoals je ziet is Diephuis een waardevolle toevoeging aan het leven van de Groningse rechtenstudent. Meld je nu aan of kom eens langs op onze maandelijkse borrel. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de data van de borrels!


LOGO.png