Pleit

PLEITCOMMISSIE

Deze commissie organiseert gedurende het jaar de Groninger Pleitwedstrijd, meerdere pleitavonden en houdt zich bezig met de deelname aan (inter)nationale pleitwedstrijden.

IMG_8844_2.JPG
v.l.n.r. Kaylee Henkelman, Sjoerd Kalisvaart, Roely Postma, Anna Barbara Vrionakis, Jaap Scholtens


Voorzitter: Jaap Scholtens

Mijn naam is Jaap, ik ben 22 jaar oud en aan mij de eer dit jaar de Pleitcommissie voor te zitten. Ik ben een vreemde eend in de bijt, heb namelijk net mijn bachelor Geschiedenis afgerond en hoop dat ook dit jaar te doen voor de bachelor Rechtsgeleerdheid. Na een bestuursjaar bij GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van Geschiedenis en vele andere commissies en evenementen, lijkt de Pleitcommissie van Diephuis mij een prachtige bekroning van mijn Groninger studententijd. Ik hoop op een mooi en succesvol jaar!


PR/Design: ​Sjoerd Kalisvaart

Ik ben Sjoerd Kalisvaart, 22 jaar en ik doe de PR & promotie voor de Pleitcommissie! Ik heb afgelopen jaar de bachelor Notarieel Recht afgerond en ben nu net begonnen met de Research Master en de LLM Energy & Climate Law. Hoewel ik geen studentenrechtbank heb gedaan, heb ik altijd van presenteren en debatteren gehouden! In de pleitcommissie kan ik dit combineren en wat we in de collegebankjes horen in de praktijk brengen. Ik ben dan ook ontzettend veel zin in de vele pleitwedstrijden en veel gezelligheid!


Contactpersoon kantoren: Anna Barbara Vrionakis

Mijn naam is Anna Barbara Vrionakis en ik ben 23 jaar oud. Dit studiejaar ben ik begonnen aan mijn master Nederlands Recht met specialisatie Privaatrecht. Al sinds de middelbare school houd ik van debatteren en pleiten. Ik dat kader heb ik deelgenomen aan verschillende evenementen, waaronder Model European Parliament en Model United Nations. Tijdens mijn studie Nederlands Recht ben ik dit blijven doen, hierdoor heb ik aan bijna alle pleitevenementen die Diephuis rijk is deelgenomen. Dit jaar ben ik (als kers op de taart) Contactpersoon Kantoren van de Pleitcommissie. Door het organiseren van leuke en leerzame pleitevenementen hoop ik mijn enthousiasme voor pleiten en debatteren aan anderen over te brengen! Daarnaast zal ik me inzetten om, samen met mijn medepleiters, pleitwedstrijden te winnen!


Algemeen: Kaylee Henkelman

Mijn naam is Kaylee Henkelman en ik ben 22 jaar oud. Ik heb afgelopen jaar mijn Bachelor Nederlands recht afgerond en ik ben nu bezig met mijn twee masters; Staats- en bestuursrecht en Privaatrecht. Tijdens mijn deelname aan de studentenrechtbank vorig jaar, ben ik enthousiast geworden over de kunst van het pleiten. Naast mijn lidmaatschap bij de Pleitcommissie van Diephuis, geef ik dit jaar zelf de communicatietraining voor de studentenrechtbank. Met onze mooie commissie gaan we er een gezellig en ook zeker een succesvol jaar van maken!


Penningmeester: Roely Postma

Mijn naam is Roely Postma en ik ben 22 jaar oud. Ik ben nu bezig met het tweede jaar van de Togamaster met als specialisatie Privaatrecht. In het kader van deze master heb ik onder andere stagegelopen bij Benthem Gratama Advocaten, waar ik nu werkzaam ben als juridisch medewerker. Ter voorbereiding op de studentenrechtbank heb ik meegedaan aan een aantal pleitactiviteiten van Diephuis. Ik merkte toen dat ik het pleiten erg leuk vind. Daarom heb ik besloten om tijdens mijn laatste studiejaar deel te nemen aan de pleitcommissie. Met deze commissie ga ik proberen om er een leuk jaar van te maken en zoveel mogelijk prijzen binnen te halen

Onze sponsoren