Pleit

PLEITCOMMISSIE

Deze commissie organiseert gedurende het jaar de Groninger Pleitwedstrijd, meerdere pleitavonden en houdt zich bezig met de deelname aan (inter)nationale pleitwedstrijden.

DSC09278.jpg
V.l.n.r. Frank Barneveld, Auke-Frank Tadema, Jenja Altunian, Jeroen Scheltes, Quinten Manuel


​Voorzitter: Jenja Altunian
Inmiddels ben ik begonnen aan het laatste jaar van de bachelor Nederlands recht. Dit is voor mij het tweede jaar dat ik actief ben binnen Diephuis. De congrescommissie heb ik ingeruild voor de pleitcommissie, zodat ik dit jaar volop kan deelnemen aan pleitwedstrijden. Samen met mijn commissie hoop ik een geslaagde veertiende editie van de Groninger Pleitwedstrijd neer te zetten. 

Penningmeester: Frank Barneveld
Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de bachelor Nederlands recht. Na twee jaren van louter theorie wilde ik mijn opgedane kennis en expertise in de praktijk brengen. In mijn studiecarrière ben ik altijd opzoek geweest naar een studie, richting of vakgebied waar ik mij volledig aan kon committeren. Echter bleek dit bij één passie makkelijk te zijn, namelijk de kunst van het oreren. Hierdoor viel mijn oog al snel op de pleitcommissie van Diephuis. De kennis van het recht en de passie voor de redevoering komen in competitief verband mooi samen in de activiteiten van de pleitcommissie. Samen met mijn commissiegenoten hoop ik deze passie over te brengen bij de jury tijdens de aankomende pleitwedstrijden. Als penningmeester is het verder mijn taak er voor te zorgen dat wij als commissie de zo voordeligst mogelijke deals sluiten ten behoeve van onze activiteiten en dat wij binnen de lijnen van de vastgestelde begroting blijven. 


Contactpersoon kantoren: Quinten Manuel
Hoewel het einde van mijn bachelor Nederlands recht nadert ben ik nog lang niet uitgekeken op het juridische studentenleven. Als een van de vijf pleiters van de pleitcommissie zet ik dan ook graag de volgende stap in mijn nog jonge juridische loopbaan. Naast een succesvolle organisatie van de Groninger Pleitwedstijd streven wij als commissie natuurlijk naar de prijzen!

PR/Design: Auke-Frank Tadema
Komend jaar wordt voor mij zowel een primeur als een voortzetting. Een primeur, omdat de Pleitcommissie mijn eerste commissie bij Diephuis is. Een voortzetting, omdat ik in 2017 de Nationale Pleitmarathon in Groningen heb mogen organiseren. De Groninger Pleitwedstrijd belooft dan ook met mijn hulp wederom een groot succes te worden, althans dat hoop ik. Ik ben dit jaar begonnen aan de master Recht en ICT en heb ontzettend veel zin om mee te gaan doen aan allerlei pleitwedstrijden, met hopelijk mooie resultaten!                        

Algemeen: Jeroen Scheltes
​In tegenstelling tot de anderen kom ik net kijken in de juridische wereld. Ondanks dat ik binnenkort mijn Bachelor Nederlands recht hoop binnen te slepen, heb ik mij de afgelopen jaren vooral verdiept in andere dingen. Met deze andere insteek ga ik mijn bijdrage leveren aan de pleitcommissie en hoop ik zoveel mogelijk ervaring op te doen binnen het recht en het pleiten. Ik ben altijd op zoek naar uitdaging en altijd ga ik tot het gaatje om te winnen; daarvoor ben ik dan ook tandarts. Ik kijk er naar uit voor jullie een prachtige pleitwedstrijd neer te zetten en als het aankomt op het pleiten: maak dan je borst maar nat!

Onze sponsoren