GCBlog 3

Ontdek Career Services Law


Als student Rechtsgeleerdheid ben je bij Career Services Law aan het juiste adres voor advies en begeleiding op het gebied van stages en werk. Wij organiseren inspirerende workshops en informatieve voorlichtingen die jou helpen je carrièreplannen naar een hoger niveau te tillen. Ontdek hoe je je kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten en bouw aan een succesvolle toekomst met de ondersteuning van Career Services!


Jouw loopbaan
Jouw loopbaan begint niet pas ná je studie, maar al tijdens je studie. We moedigen je aan om naast je studie actief te zijn en zo te werken aan je competenties en vaardigheden. Deelname aan besturen, commissies en medezeggenschapsorganen van studieverenigingen of de faculteit zelf biedt een waardevolle ervaring. Het bijwonen van workshops en events zijn een must voor meer inzicht in het beroepenveld. Denk aan bijeenkomsten met potentiële werkgevers, gastcolleges door alumni en meer. Bovendien biedt het programma Recht in Praktijk je de kans om direct relevante vaardigheden op te doen. Denk aan stages, advieswerk in een rechtswinkel, pleitwedstrijden en masterclasses. Meer informatie over Recht in Praktijk onderdelen vind je op de website van Career Services Law en in Ocasys.


Student Portal
Ontdek jouw toekomst op de Student Portal! Onder het tabblad Study Info vind je nuttige informatie van Career Services Law. Hier lees je alles over jouw carrièremogelijkheden en hoe je deze kunt realiseren. Onze loopbaanplanner staat klaar om je te ondersteunen. Daarnaast bieden we informatie over stages, studeren in het buitenland, het recht in praktijk en interessante career events georganiseerd door
de faculteit en studieverenigingen. Wil je stagelopen voor studiepunten? Volg dan het handige stappenplan in de Kennisbank van de faculteit. Met deze mogelijkheden kun je nu al werken aan je vaardigheden en jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt.


Het Beroepenveld
Een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van onze opleidingen blijkt uit de posities van onze alumni in het juridisch beroepenveld. Maar liefst 90% van onze alumni is werkzaam in een juridische functie waarvoor een academische juridische opleiding vereist is of tot aanbeveling strekt. De top 3 sectoren zijn de Overheid (26%), Advocatuur (20%) en Belastingadvies (13%). Deze cijfers tonen de waarde van onze opleidingen en de erkenning van onze afgestudeerden in het werkveld.

Meer informatie
Wil je meer weten? Bezoek de website van Career Services Law voor uitgebreide informatie. Heb je vragen? Neem contact met ons op via csl@rug.nl en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen in het bouwen van een succesvolle juridische carrière!


Zet vandaag de eerste stap naar een succesvolle carrière!


Career & Alumni Officer,
Hanny Bultena

Bron_GCB_3.png