28167421_2072590969688475_2221677299138859157_n.jpg
ISP 2018

Vanuit het koude Nederland blikken wij met een brede glimlach terug op een geslaagd ISP. Wij reisden 11 februari met zijn vijfentwintigen af naar het warme Dubai. Deze week stond in het teken van louter hoogtepunten. Te beginnen bij uiteraard, de Burj Khalifa. Bij aankomst in Dubai werden wij direct verwelkomt met een fontein- en lichtshow, om tevens alvast te kijken naar de 125e verdieping waar wij de volgende dag zouden staan. We hebben genoten van de Westerse beleving bij Dubai Mall, maar doken tevens diezelfde avond nog in de Arabische cultuur in het oude centrum door middel van een Cultural Diner.
Uiteraard hebben we ook het een en ander geleerd over het rechtssysteem in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij zowel Simmons & Simmons en de Nederlandse ambassade kregen wij een kijkje in de praktijk. Daarnaast brachten wij nog een bezoek aan de University of Dubai en een advocatenkantoor. Dit alles werd afgewisseld met informele activiteiten. Op deze manier hebben we een drukke maar leerzame week achter de rug. We hebben ontzettend genoten!​
definitieve_poster_pleitinstructie.jpg
Pleitinstructie

De uitspraak 'spreken is zilver, zwijgen is goud' gaat voor juristen niet op. Taal is juist het belangrijkste gereedschap voor een jurist. Van belang is dat dit gereedschap op de juiste en meest effectieve manier wordt ingezet. Wil jij ook de kunst van het pleiten onder de knie krijgen?


Op woensdag 14 maart vindt de jaarlijkse Pleitinstructie plaats. Mr. A.J. Wierenga en acht advocaten zullen de nodige tips & tricks geven over het houden van een goed pleidooi. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen door zelf te pleiten. Voor een kleine groep studenten ga je een kort pleidooi houden waarna  je wordt beoordeeld door een professionele jury. Al met al een geweldige mogelijkheid om pleitervaring op te doen voor zowel een eventueel optreden tijdens de Studentenrechtbank, als voor je toekomstige carrière, in welke vorm dan ook!


De avond vindt plaats in de Oude rechtbank en begint om 19.00 uur. Toegang is gratis, inschrijven kan door te mailen naar evenementen@diephuis.nl.
bestuur_1819_gezocht2.jpg
Bestuur 2018-2019 gezocht!

Zin in een onvergetelijk jaar waar gezelligheid gecombineerd wordt met inhoudelijke activiteiten? Dat kan! 
Diephuis is namelijk op zoek naar een nieuw bestuur voor 2018-2019. In 2018 bestaat Diephuis 30 jaar, dit betekent dat aankomend jaar het zesde lustrumjaar is. Een uniek jaar om een bestuursjaar te gaan doen, dus wacht niet langer en solliciteer nu! 
Meer informatie over de verschillende functies is te vinden via deze link, maar voor vragen kan je uiteraard ook contact opnemen met een van de huidige bestuurders.
batadefi2.jpg
Batavierenrace 2018

Wil het bij jou nog niet helemaal lukken met de goede voornemens? Schrijf je dan in om samen met Lisa en Diephuis de Batavierenrace te gaan lopen. De Batavierenrace is een estafette-hardloopwedstrijd waarbij een ploeg van 25 studenten in etappes van Nijmegen naar Enschede loopt.

Ben je bang dat je conditie niet op peil is? Geen probleem! Met onze ploeg zullen we in de aanloop naar de Batavierenrace meerdere hardlooptrainingen organiseren om je een handje te helpen. Deze zijn uiteraard niet verplicht, maar bieden je ook een mooie kans om je mede-lopers alvast te leren kennen.

Meer informatie over het weekend is te vinden op diephuis.nl/activiteiten/batavierenrace.

Ben je al overtuigd? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier, want vol is vol!
FullSizeRender_17.jpg
Sinterklaas 2017

Donderdag 14 december vierden we Sinterklaas met onze actieve leden. Tussen alle leuke gedichten en cadeautjes door kwam Sinterklaas zelf ook nog even langs om wat leuke verhalen uit het grote boek voor te lezen.

We kijken terug op een hele geslaagde avond! De overige foto's zijn te vinden door op deze link te klikken.
23795883_2030195747261331_7052033587352938486_n.jpg

Op 23 november is een enthousiaste groep Diephuisleden op de trein gestapt voor de kleine reis naar Amsterdam. Hier hebben we een bezoek gebracht aan het kantoor van onze hoofdsponsor Simmons & Simmons. Na een korte introductie kon men zelf aan de slag met een interessante casus, waarmee men, na het afnemen van een tweetal getuigenverhoren, zich kon voorbereiden op hetgeen Diephuizers het liefst doen: pleiten. Aansluitend aan de pleidooien volgde een moment van feedback door een aantal advocaten, waarna het tijd was voor een borrel.

De volgende dag stond in het teken van een heel andere activiteit: schaatsen. Midden op het museumplein zochten we de kou op voor een lekker rondje op de ijzers met een evenzo lekker kopje chocolademelk. Nadat iedereen heelhuids de schaatsbaan verlaten had was het tijd om ons weer te begeven naar het hoge noorden, het was een geslaagde reis!

IMG_1183.JPG
Simmons & Simmons als hoofdsponsor aanwezig op de Diephuisborrel

Simmons & Simmons is dit jaar hoofdsponsor van Diephuis. Op donderdag 28 september mochten wij hen verwelkomen in onze stamkroeg, Van Diepen. Tessa van der Pol en Nando Dons waren namens recruitment aanwezig. Jonathan Bakker, die zelf in 2012-2013 bestuur bij Diephuis heeft gedaan, was ook afgereisd naar Groningen om alle vragen over het leven in de advocatuur aan de Zuidas te beantwoorden. Onder het genot van een biertje konden onze leden hen leren kennen en vice versa.

​Na deze geslaagde borrel kijken wij uit naar de andere evenementen waar wij Simmons & Simmons mogen ontvangen. Zo hebben wij de Groninger Pleitwedstrijd, de kleine reis, het recruitmentdiner en het congres nog in het vooruitzicht!
19048604_1328447307265385_1648333308_o.jpg
Chester Boot, Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Tijdens de snelpleitwedstrijd van Amsterdams Pleitgezelschap CICERO vormden Anyke Bakker, Chester Boot en Hannelore Vanderveen het rechtbankteam en behaalden daarmee de tweede plaats! De pleitwedstrijd werd gehouden in de rechtbank Amsterdam, waar na twee pleitrondes de finale werd bereikt. In een snelpleitwedstrijd krijgen deelnemers op de wedstrijddag pas de casus te zien. Daarna volgt een half uur voorbereidingstijd. Het rechtbankteam moet de zitting openen, leiden en vervolgens na een kwartier hun vonnis wijzen.

Anyke, Chester en Hannelore, van harte met deze topprestatie!18447151_1935135546767352_6667476475968550024_n.png
Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Op 13 mei deed Diephuis mee aan de Nationale Pleitmarathon. De NPM is de grootste pleitwedstrijd van Nederland. Namens Diephuis deden twee pleitteams mee en een rechtbankteam. Zowel een pleitteam als het rechtbankteam van Diephuis hebben de finale gehaald.  
 
De eerste plaats werd behaald door onze pleiters! We zijn ontzettend trots! 
17353088_1900680653546175_232538103470725809_n.jpg
v.l.n.r. Hannelore Vanderveen, David Altunian, Samim Madjidi, Anyke Bakker, Chester Boot, Linzy Sieljes en Mark van der Meijs

Op 17 maart deed Diephuis mee aan het Nationaal Appèlconcours in Den Haag. Tijdens de wedstrijd wordt een appèlprocedure nagespeeld. Dit betekent dat – in plaats van een casus – de deelnemers van te voren de stukken krijgen die bij een hoger beroep-procedure horen: het vonnis van de rechtbank en een deel van de schriftelijke procedure die reeds tussen partijen gevoerd is. Op basis van deze stukken dienen de partijen een pleidooi te houden.
 
Zowel de eerste als tweede plaats werd behaald door onze pleiters, dubbel winst! We zijn ontzettend trots! Adepinto_collage_2.jpg

Op 11 maart deed Diephuis voor het eerst mee aan Abraham de Pinto. Het doel van de Abraham de Pinto-competitie is om belangstelling bij studenten te wekken voor mondelinge communicatie met cliënten voor een adequate uitoefening van het juristenvak. Teams van twee studenten, beiden in de rol van advocaat, worden geconfronteerd met simulatiecliënten in een intakegesprek.

Er deden meer dan dertig teams mee aan de competitie. Zowel de tweede als derde plaats werd behaald door onze Pleitcommissie. Linzy Sieljes, Samim Madjidi, Chester Boot en Anyke Bakker, gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!Begin maart heeft de Congrescommissie het Diephuis congres 2017 georganiseerd met als thema 'De civilist in een financiële twist: kan het vermogensrecht zekerheid bieden?' Het was een zeer geslaagde dag! Nieuwsgierig? Bekijk hier de aftermovie!

Met dank aan Videobrouwers!

Onze sponsoren