npm3.jpg
Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker, winnaars van de NPM 2017

De commissiesollicitatie voor de Nationale Pleitmarathon is weer geopend!

Solliciteer nu voor de Nationale Pleitmarathoncommissie!

De Nationale Pleitmarathon is de grootste pleitwedstrijd van Nederland. Pleitverenigingen uit het hele land leveren elk jaar pleit- en rechterteams voor dit leuke, leerzame en competitieve weekend. Zij zullen tegen elkaar pleiten en worden hierbij beoordeeld door een jury, bestaande uit rechters, advocaten en hoogleraren.

Dit jaar heeft Diephuis wederom de Nationale Pleitmarathon gewonnen! Dat betekent dat deze wedstrijd volgend jaar in Groningen plaats zal vinden. Jij kunt deel uitmaken van deze bijzondere commissie! Wil jij deze prestigieuze wedstrijd organiseren? Wil jij zelf acquisitie lopen en in aanraking komen met veel verschillende kantoren en organisaties? Ben je niet bang om verantwoordelijkheid te dragen?

Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast de aftermovie van 2016: http://www.nationalepleitmarathon.nl/aftermovie-npm-2016/. Binnenkort volgt meer beeldmateriaal van afgelopen editie!

Deadline 29 mei, 12:00 uur. Vul het sollicitatieformulier in via de link hieronder. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Klik hier om te solliciteren. 
18447151_1935135546767352_6667476475968550024_n.png
Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Op 13 mei deed Diephuis mee aan de Nationale Pleitmarathon. De NPM is de grootste pleitwedstrijd van Nederland. Namens Diephuis deden twee pleitteams mee en een rechtbankteam. Zowel een pleitteam als het rechtbankteam van Diephuis hebben de finale gehaald.  
 
De eerste plaats werd behaald door onze pleiters! We zijn ontzettend trots! 
17353088_1900680653546175_232538103470725809_n.jpg
v.l.n.r. Hannelore Vanderveen, David Altunian, Samim Madjidi, Anyke Bakker, Chester Boot, Linzy Sieljes en Mark van der Meijs

Op 17 maart deed Diephuis mee aan het Nationaal Appèlconcours in Den Haag. Tijdens de wedstrijd wordt een appèlprocedure nagespeeld. Dit betekent dat – in plaats van een casus – de deelnemers van te voren de stukken krijgen die bij een hoger beroep-procedure horen: het vonnis van de rechtbank en een deel van de schriftelijke procedure die reeds tussen partijen gevoerd is. Op basis van deze stukken dienen de partijen een pleidooi te houden.
 
Zowel de eerste als tweede plaats werd behaald door onze pleiters, dubbel winst! We zijn ontzettend trots! Adepinto_collage_2.jpg

Op 11 maart deed Diephuis voor het eerst mee aan Abraham de Pinto. Het doel van de Abraham de Pinto-competitie is om belangstelling bij studenten te wekken voor mondelinge communicatie met cliënten voor een adequate uitoefening van het juristenvak. Teams van twee studenten, beiden in de rol van advocaat, worden geconfronteerd met simulatiecliënten in een intakegesprek.

Er deden meer dan dertig teams mee aan de competitie. Zowel de tweede als derde plaats werd behaald door onze Pleitcommissie. Linzy Sieljes, Samim Madjidi, Chester Boot en Anyke Bakker, gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!Begin maart heeft de Congrescommissie het Diephuis congres 2017 georganiseerd met als thema 'De civilist in een financiële twist: kan het vermogensrecht zekerheid bieden?' Het was een zeer geslaagde dag! Nieuwsgierig? Bekijk hier de aftermovie!

Met dank aan Videobrouwers!