poster_isp_jpeg.jpg
ISP 2018: Dubai

Van 11 tot en met 18 februari is het zover, we gaan naar het verre Midden-Oosten; om precies te zijn naar het magische Dubai! We zullen in de ochtend van 11 februari het vliegtuig pakken naar Dubai vanaf Schiphol. Er zullen zowel formele als informele activiteiten plaatsvinden. Een klein voorproefje: we gaan een bezoek brengen aan de ambassade in Abu Dhabi, zullen advocatenkantoren bezoeken, een dag doorbrengen in de woestijn en natuurlijk de vele indrukwekkende bezienswaardigheden in het centrum bewonderen. Ons verblijf (inclusief ontbijt) zal zijn in het UAE Youth Hostel. Op 18 februari nemen we eind van de middag het vliegtuig terug richtig Amsterdam. De eigen bijdrage voor deze mooie reis bedraagt 450 euro. 

Ben je enthousiast en wil je graag mee? Wacht niet te lang en stuur je CV + motivatie naar isp@diephuis.nl vóór 5 november 23:59 uur

Hopelijk zien we jou op reis!
symposium_jpeg.jpg
Symposium 2017: de recente ontwikkelingen in het letselschaderecht

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs tijdens een simpel potje voetballen kan letselschade worden opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een tackle verkeerd uitpakt. De gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt. Wie is in deze situatie aansprakelijk voor de geleden letselschade en welk criterium hanteert de Hoge Raad hieromtrent? Dit zijn onder andere vragen die aan bod komen tijdens het symposium. 

De middag zal worden geleid door Mr. Vorsselman, advocaat bij PlasBossinade. Mr. M.J. de Vries zal als eerste spreker gaan vertellen over de positie van het letselschadeslachtoffer in een rechtszaak. Vervolgens zal mr. A. Kolder zich gaan toespitsen op het onderwerp letselschade in sport- en spelsituaties en daarbij de recente jurisprudentie van de Hoge Raad behandelen. De derde spreker is mr. J.T. Hiemstra. Mevrouw Hiemstra behandelt het onderwerp letselschade ten gevolge van gebrekkige medische hulpzaken. Tot slot zal mr. L. Stiekema de kant van de verzekeraar belichten, waarbij onder andere de praktische kant en de werkwijze van een letselschadeverzekeraar zal worden uitgelegd.  

Het symposium vindt plaats in het Heerenhuis, Spilsluizen 9. De inloop is vanaf 13:30 uur. De middag begint om 14:00 uur en zal rond 17:00 uur worden afgesloten met een borrel. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar masterclass@diephuis.nl. 

​Deelname aan het symposium is gratis! Maar wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vermeld bij je aanmelding je naam, e-mailadres en telefoonnummer.


We zien jullie graag op 17 oktober!
19048604_1328447307265385_1648333308_o.jpg
Chester Boot, Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Tijdens de snelpleitwedstrijd van Amsterdams Pleitgezelschap CICERO vormden Anyke Bakker, Chester Boot en Hannelore Vanderveen het rechtbankteam en behaalden daarmee de tweede plaats! De pleitwedstrijd werd gehouden in de rechtbank Amsterdam, waar na twee pleitrondes de finale werd bereikt. In een snelpleitwedstrijd krijgen deelnemers op de wedstrijddag pas de casus te zien. Daarna volgt een half uur voorbereidingstijd. Het rechtbankteam moet de zitting openen, leiden en vervolgens na een kwartier hun vonnis wijzen.

Anyke, Chester en Hannelore, van harte met deze topprestatie!18447151_1935135546767352_6667476475968550024_n.png
Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Op 13 mei deed Diephuis mee aan de Nationale Pleitmarathon. De NPM is de grootste pleitwedstrijd van Nederland. Namens Diephuis deden twee pleitteams mee en een rechtbankteam. Zowel een pleitteam als het rechtbankteam van Diephuis hebben de finale gehaald.  
 
De eerste plaats werd behaald door onze pleiters! We zijn ontzettend trots! 
17353088_1900680653546175_232538103470725809_n.jpg
v.l.n.r. Hannelore Vanderveen, David Altunian, Samim Madjidi, Anyke Bakker, Chester Boot, Linzy Sieljes en Mark van der Meijs

Op 17 maart deed Diephuis mee aan het Nationaal Appèlconcours in Den Haag. Tijdens de wedstrijd wordt een appèlprocedure nagespeeld. Dit betekent dat – in plaats van een casus – de deelnemers van te voren de stukken krijgen die bij een hoger beroep-procedure horen: het vonnis van de rechtbank en een deel van de schriftelijke procedure die reeds tussen partijen gevoerd is. Op basis van deze stukken dienen de partijen een pleidooi te houden.
 
Zowel de eerste als tweede plaats werd behaald door onze pleiters, dubbel winst! We zijn ontzettend trots! Adepinto_collage_2.jpg

Op 11 maart deed Diephuis voor het eerst mee aan Abraham de Pinto. Het doel van de Abraham de Pinto-competitie is om belangstelling bij studenten te wekken voor mondelinge communicatie met cliënten voor een adequate uitoefening van het juristenvak. Teams van twee studenten, beiden in de rol van advocaat, worden geconfronteerd met simulatiecliënten in een intakegesprek.

Er deden meer dan dertig teams mee aan de competitie. Zowel de tweede als derde plaats werd behaald door onze Pleitcommissie. Linzy Sieljes, Samim Madjidi, Chester Boot en Anyke Bakker, gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!Begin maart heeft de Congrescommissie het Diephuis congres 2017 georganiseerd met als thema 'De civilist in een financiële twist: kan het vermogensrecht zekerheid bieden?' Het was een zeer geslaagde dag! Nieuwsgierig? Bekijk hier de aftermovie!

Met dank aan Videobrouwers!
Onze sponsoren