Bestuur_gezocht.jpg

Bestuur 2024-2025 gezocht!

Heb jij zin in een onvergetelijk jaar als bestuurder van dé civielrechtelijke vereniging van Groningen?

Diephuis is voor het jaar 2023-2024 op zoek naar een nieuw bestuur. Een bestuursjaar is de ideale gelegenheid om gezelligheid te combineren met inhoudelijke activiteiten. Daarnaast doe je veel nieuwe ervaringen op, leer je nieuwe mensen kennen en verbreed je je netwerk. Ben jij een gedreven student, heb jij affiniteit met pleiten en ligt jouw passie in het civiel recht? Solliciteer dan naar een bestuursfunctie bij Civielrechtelijke vereniging Gerhardus Diephuis!

De functies waarvoor je kunt solliciteren zijn praeses, abactis, fiscus, commissaris intern en commissaris extern. 

Solliciteren kan door je cv en een motivatiebrief, met daarin twee voorkeursfuncties, te mailen naar bestuur@diephuis.nl vóór 1 maart 23:59 uur.

Wil je meer weten over een bepaalde functie of een bestuursjaar in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de huidige bestuurders! De contactgegevens vind je via deze link. Daarnaast wordt op 22 februari een bestuursinteresseborrel georganiseerd. Houd onze site en socials in de gaten voor meer informatie! 


Groninger pleitwedstrijd 

Op zaterdag 18 november was het weer tijd voor hét evenement van het jaar: de Groninger Pleitwedstrijd! Teams uit het hele land kwamen deze dag naar Groningen om te pleiten voor een zeer ervaren jury. De twee beste teams mochten aan het einde vanmiddag tegen elkaar pleiten om de felbegeerde beker én een stage bij act Fort Advcaten in Amsterdam. 

De pleitcommissie heeft haar uitstekende best gedaan om een mooi evenement neer te zetten en dat is gelukt! We willen de pleitcommissie, de deelnemers en alle juryleden bedanken voor hun inzet. 


DSC_0162.jpg

Symposium 2023

Sportrecht / 10 oktober / Schimmelpenninck Huys

Op dinsdag 20 oktober was het weer tijd voor het jaarlijks symposium. Het thema was dit jaar Sportrecht. Dagvoorzitter Julia Verschoor van Vyvre Letselschade Advocaten opende de dag, waarna Mark Boetekees (general counsel bij de KNVB), prof. Van Mierlo (hoogleraar en arbiter bij de KNVB) en Niek Entzinger (advocaat bij EntzingerScheltinga) een eigen kant van het sportrecht hebben belicht. De middag werd afgesloten met een borrel. Wij kijken terug op een geslaagde dag en willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid. 


BK.a.logo_2.png

BarentsKrans hoofdsponsor 2023-2024


Komend jaar zal BarentsKrans wederom hoofdsponsor van Diephuis zijn. Daarnaast zal zij komend jaar ook hoofdsponsor van het lustrum zijn. Wij kijken er naar uit de prettige samenwerking voort te mogen zetten!


DSC_0039_kopie.jpeg
Nanne Greven over fouten bij cosmetische ingrepen

Kroegcollege 2023

Fouten bij cosmetische ingrepen / 20 september / Gelkinge9

Op 20 september 2023 vond het kroegcollege plaats. Nanne Greven van Keuning Letselschade Advocaten en Maaike de Vries van VYVRE Letselschade Advocaten, hebben een interessant college gegeven over de aansprakelijkheid voor fouten bij cosmetische ingrepen. 

Beiden hebben uitvoerig de praktijk behandeld. Hieruit kwam onder andere naar voren dat het onderwerp niet alleen ziet op bijvoorbeeld een fout bij een ooglidcorrectie. Er kan ook al worden gesproken van een fout bij een cosmetische ingreep wanneer je bijvoorbeeld bij de kapper zit. 

Het college werd uiteraard afgesloten met borrel. Wij willen Nanne en Maaike bedanken voor hun interessante bijdrage en de nieuwe inzichten die zij ons hebben gegeven. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond!


Diephuis-2.jpg
v.l.n.r. Alexander Aaftink, Leonie Tuin, Matthijs Klunder, Amy Muller, Corné Stukker

Bestuur 2023-2024

Op 25 mei 2023 is het 35e bestuur ingehamerd. Wij willen het 34e bestuur nogmaals bedanken voor hun inzet. Wij hebben ontzettend veel zin om komend jaar een fantastisch lustrumjaar neer te zetten met veel mooie activiteiten. Voor nu wensen wij iedereen een fijne zomervakantie en hopen wij iedereen terug te zien in september!