POSTER_CONGRES_jpg.jpg

Op 7 maart 2019 zal het jaarlijkse Diephuis congres plaatsvinden! Dit jaar is het thema: ‘Commerciële Contracten; complicaties in business to business relaties’. Het congres wordt in goede banen geleid door dagvoorzitter Mark Wissink. Tijdens het plenaire gedeelte zullen we het een en ander leren over commerciële contracten en na een heerlijke lunch zullen we onze opgedane kennis in de praktijk brengen tijdens diverse workshops. De workshops zullen worden gegeven door de advocatenkantoren Wijn & Stael, KienhuisHoving en Dirkzwager. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Klik hier om je op te geven voor het congres.

Het congres zal plaatsvinden in het Hitachi Capital Mobility Stadion, Boumaboulevard 41. De inloop is vanaf 9:00 uur en de dag zal eindigen met een borrel om 17:00. Voor vragen en informatie, kun je altijd mailen naar congres@diephuis.nl. We hopen je graag daar te zien!
Poster_Bata.jpg

Batavierenrace samen met Lisa-Groningen
Wil het bij jou nog niet helemaal lukken met de goede voornemens? Schrijf je dan in om samen met Lisa en Diephuis de Batavierenrace te gaan lopen. De Batavierenrace is een estafette-hardloopwedstrijd waarbij een ploeg van 25 studenten in etappes van Nijmegen naar Enschede loopt. Dit jaar vindt de Batavierenrace plaats in het weekend van 10 tot en met 12 mei.

Klik hier om je op te geven.

Op vrijdag zet je op de campus van de Universiteit Twente met onze groep je tentje op bij de Batavierencamping. Later die nacht gaan de eerste lopers vanuit Nijmegen aan de slag. Deze worden in de ochtend afgewisseld door de volgende groep, welke in de middag weer afgewisseld zal worden door de middaggroep. Deze groep zal finishen op de campus van de universiteit in Enschede. Vervolgens is het tijd voor de volgende inspanning: het spetterende eindfeest! Dit is een groot feest waar alle lopers samenkomen om het weekend nog even goed af te sluiten. De dag erna zullen we, nadat we hebben genoten van een brak ontbijt dat wij voor je verzorgen, weer samen met de trein naar Groningen gaan.

Ben je bang dat je conditie niet op peil is? Geen probleem! Met onze ploeg zullen we in de aanloop naar de Batavierenrace meerdere hardlooptrainingen organiseren om je een handje te helpen. Deze zijn uiteraard niet verplicht, maar bieden je ook een mooie kans om je mede-lopers alvast te leren kennen. Twijfel je nog? Uiteraard is het ook mogelijk om je op te geven als reserveloper. Zo kun jij de andere lopers voorzien van de nodige mentale steun en kan je zelf wel genieten van de leuke sfeer en het geweldige eindfeest.

De lustrumcommissie (en in het bijzonder Laure Postma) heeft ter ere van het 6e lustrum van Diephuis dit mooie Lustrumlied geschreven. Het lied is ingezongen door onze eigen fiscus Rienk Timmerman en ons lieve lid Eke Tinga. We hopen het lied nog vaak samen met alle leden te zingen op de aankomende borrels en (lustrum)activiteiten!GroningerPleitwedstrijd_LisanPot-1-90.JPG
Groninger Pleitwedstrijd 2018

Dit jaar heeft Diephuis voor het 15e jaar op rij de Groninger Pleitwedstrijd(GPW) georganiseerd. In de ochtend van 24 november jl. kwamen de (ietwat nerveuze) deelnemers bijeen in de rechtbank Noord-Nederland te Groningen. Dagvoorzitter de heer Melssen trapte de dag af met een mooi openingspraatje. In twee rondes namen de duo’s het tegen elkaar op als ‘advocaat’ aan de kant van eiser of verweerder in een privaatrechtelijk geschil. Deelnemers werden beoordeeld op hun pleitvaardigheid door juryleden uit de praktijk die op deze dag (en sommige van hen ook in het dagelijks leven) als rechters optraden. Na twee spannende pleitrondes werd bekendgemaakt dat de twee teams uit Nijmegen in de finale stonden. Na twee goede pleitrondes en veel pittige vragen van de jury werd bekendgemaakt dat Sterre Noothout en Dirk Arents zich beste pleiter 2018 mogen noemen. Zij wonnen de pleitbokaal, een boekenbon ontvingen zij van het Genootschap Pro Excolendo Jure Patrio en kregen zelfs een stage aangeboden bij Fort Advocaten. Van harte gefeliciteerd! De dag werd afgesloten met een gezellig diner en een borrel. Deze dag werd georganiseerd en in goede banen geleid door onze eigen pleitcommissie. Tenslotte willen wij graag alle deelnemers en juryleden bedanken voor hun aanwezigheid en inzet.
CLP_allen.jpg
Auke-Frank, Joost, Anouar en Nick

Diephuis werd dit jaar goed vertegenwoordigd in Cicero’s Landelijke Pleitstrijd (CLP). Op 6 juni jl. reisden Joost Morsink, Auke-Frank Tadema, Nick Haasjes en Anouar Kadi af naar de rechtbank Amsterdam. Daar gingen ze de strijd aan met verschillende pleit- en rechtbankteams in een privaatrechtelijke casus. Deze werd beoordeeld door een professionele jury. Nick en Anouar behaalde als pleitteam de tweede plaats. Als rechtbankteam hebben Joost en Auke-Frank de eerste plaats veroverd. Dit is een geweldig resultaat waar we trots op zijn. Wat een mooie manier om het academisch jaar af te sluiten. Van harte gefeliciteerd jongens!
NPM_Jarieke_en_Frank.jpg
NPM 2018

Op twaalf mei deden onze pleiters mee aan de Nationale Pleitmarathon. De wedstrijd vond plaats in de rechtbank Noord-Nederland locatie Groningen. Er deden dit jaar namens Diephuis drie pleitteams en een rechtbankteam mee. Ook dit jaar behaalde Diephuis de finale met zowel het pleitteam, bestaande uit Frank Barneveld en Jarieke Timmerman, en het rechtbankteam bestaande uit Vivian Slotboom, Nick Haasjes en Joost Morsink. We zijn buitengewoon trots op deze prestatie!
Na twee Groningse edities op rij zal de NPM volgend jaar in Amsterdam plaatsvinden.
bd07ee4fd4a396e848f0829078bef4fd.jpg
Eindetappe Batavierenrace 2018

In het weekend van 20-22 april deed Diephuis voor het eerst in de geschiedenis samen met Lisa mee aan de Batavierenrace! Na enkele ‘trainingen’ die voornamelijk bestonden uit het nuttigen van een alcoholische versnapering of twee, trapte iedereen toch enigszins nerveus het weekend af. Zouden we de eindstreep wel gaan halen? Nadat de nachtploeg reeds vertrokken was naar Nijmegen om daar de eerste etappes te lopen, durfden enkelingen het aan om de concurrentie alvast onder de tafel te drinken. Daar eenmaal de eerste officieuze punten van het toernooi binnen gehaald, zette ook de nachtploeg keurige tijden neer. In het lopersbusje werd ondertussen de winst al gevierd, toen het vroeg in de ochtend tijd was om het stokje over te dragen aan de ochtendploeg. Nadat ook iedereen uit de ochtendploeg zijn/haar etappe had volbracht, mocht de laatste ploeg de middag afsluiten. Het hele team had zich inmiddels verzameld op de campus, waar we Riëlle en Joost (gekleed in bestuurspak!) mochten toejuichen. Iedereen was dolenthousiast: we hadden het gewoon maar even geflikt met z’n allen! Na een verfrissende douche was het dan tijd om het weekend in stijl af te sluiten met een feest dat tot in de late uurtjes doorging…

We kijken nu alweer uit naar volgend jaar, deelnemers bedankt!
Op woensdag 14 maart vond de jaarlijkse Pleitinstructie plaats. De avond ving aan met koffie of thee, cake en broodjes in de ontvangsthal. Vervolgens mochten de deelnemers plaatsnemen in de zittingszaal van de Oude Rechtbank waarna Joost Morsink en zes advocaten de nodige tips & tricks gaven over het houden van een goed pleidooi. Daarna kregen de deelnemers de mogelijkheid om de opgedane kennis in de praktijk toe passen door zelf te pleiten voor een professionele jury. Het was een geweldige mogelijkheid om pleitervaring op te doen en al met al een geslaagde avond. 

Nieuwsgierig naar hoe de avond eruit zag? Bekijk hier de aftermovie! 

Met dank aan Final Film!
IMG.PNG
Masterclass Aansprakelijkheid

Diephuis organiseert dit jaar voor het eerst de masterclass Aansprakelijkheidsrecht. In het kader van deze masterclass brengen wij met 21 studenten een bezoek aan Arslan & Ter Wee Advocaten, Sap Letselschade Advocaten, De Haan Advocaten & Notarissen, AKD Advocaten, Notarissen & Belastingadviseurs en Dirkzwager Advocaten & Notarissen. Tijdens deze bezoeken worden uiteenlopende onderwerpen binnen het aansprakelijkheidsrecht interactief behandeld.

Vrijdag 9 maart zijn wij afgereisd naar Amersfoort voor het bezoek aan Sap. Oud-bestuurder van Diephuis Chantal van der Roest is op dit kantoor werkzaam en heeft dit masterclassbezoek begeleid. Van tevoren hadden wij een casus over letselschade en (werkgevers)aansprakelijkheid toegestuurd gekregen. Bij het bezoek werden wij in vier groepen verdeeld. Na een relatief korte voorbereiding was de tijd om te pleiten aangebroken. Met de nodige adrenaline in het lichaam hebben de deelnemers overtuigend en vol enthousiasme gepleit. Voorzien van feedback op het pleiten, begonnen wij aan het tweede onderdeel van de middag, waar we een korte uitleg over het onderhandelen en de Roos van Leary kregen, die wij wederom zelf in de praktijk mochten brengen. Hierna was het alweer vijf uur; oftewel tijd voor de vrijdagmiddagborrel op kantoor! Na een drukke, maar zeer geslaagde middag, stapten wij weer in de trein terug naar Groningen.
IMG_3199.JPG
Congres 2018

Het jaarlijkse Diephuiscongres, dat plaatsvond op 1 maart, stond dit jaar in het thema van procederen en onderhandelen. Vele interessante thema’s zijn deze dag behandeld. Het plenaire gedeelte bestond uit vier presentatie waarin een mooie afwisseling van theorie en praktijk te zien was. Zo behandelde meneer Koerts de vaardigheden voor onderhandelen en besteedde meneer Kortman vanuit zijn beroep als advocaat aandacht aan de verschillen tussen nationaal en internationaal procederen. Na een korte koffiepauze nam meneer Loomeyer ons mee in de praktijk van een advocaatstagiaire op het gebied van mergers & acquisitions. Meneer Jansen sloot het plenaire gedeelte af met een interessante bespreking van het Programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Na een goede lunch was iedereen klaar voor deel twee van het congres, de workshops. Het middagprogramma was gevuld met praktische workshops over onder andere bedrijfsovernames, KEI en onderhandelen. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel. 

Wij kijken terug op een zeer geslaagd congres en willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het congres nogmaals hartelijk bedanken. 
28167421_2072590969688475_2221677299138859157_n.jpg
ISP 2018

Vanuit het koude Nederland blikken wij met een brede glimlach terug op een geslaagd ISP. Wij reisden 11 februari met zijn vijfentwintigen af naar het warme Dubai. Deze week stond in het teken van louter hoogtepunten. Te beginnen bij uiteraard, de Burj Khalifa. Bij aankomst in Dubai werden wij direct verwelkomt met een fontein- en lichtshow, om tevens alvast te kijken naar de 125e verdieping waar wij de volgende dag zouden staan. We hebben genoten van de Westerse beleving bij Dubai Mall, maar doken tevens diezelfde avond nog in de Arabische cultuur in het oude centrum door middel van een Cultural Diner.


Uiteraard hebben we ook het een en ander geleerd over het rechtssysteem in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij zowel Simmons & Simmons en de Nederlandse ambassade kregen wij een kijkje in de praktijk. Daarnaast brachten wij nog een bezoek aan de University of Dubai en een advocatenkantoor. Dit alles werd afgewisseld met informele activiteiten. Op deze manier hebben we een drukke maar leerzame week achter de rug. We hebben ontzettend genoten!​
FullSizeRender_17.jpg
Sinterklaas 2017

Donderdag 14 december vierden we Sinterklaas met onze actieve leden. Tussen alle leuke gedichten en cadeautjes door kwam Sinterklaas zelf ook nog even langs om wat leuke verhalen uit het grote boek voor te lezen.

We kijken terug op een hele geslaagde avond! De overige foto's zijn te vinden door op deze link te klikken.
23795883_2030195747261331_7052033587352938486_n.jpg

Op 23 november is een enthousiaste groep Diephuisleden op de trein gestapt voor de kleine reis naar Amsterdam. Hier hebben we een bezoek gebracht aan het kantoor van onze hoofdsponsor Simmons & Simmons. Na een korte introductie kon men zelf aan de slag met een interessante casus, waarmee men, na het afnemen van een tweetal getuigenverhoren, zich kon voorbereiden op hetgeen Diephuizers het liefst doen: pleiten. Aansluitend aan de pleidooien volgde een moment van feedback door een aantal advocaten, waarna het tijd was voor een borrel.

De volgende dag stond in het teken van een heel andere activiteit: schaatsen. Midden op het museumplein zochten we de kou op voor een lekker rondje op de ijzers met een evenzo lekker kopje chocolademelk. Nadat iedereen heelhuids de schaatsbaan verlaten had was het tijd om ons weer te begeven naar het hoge noorden, het was een geslaagde reis!


de_Groninger_Pleitwedstrijd-2017_58.jpg
Groninger Pleitwedstrijd 2017

Op 18 november jl. was het zo ver: de veertiende editie van de Groninger Pleitwedstrijd vond plaats! Na een ontvangst met koffie en thee werd de dag geopend door Erno Melssen, die al jarenlang trouw de dagvoorzitter van de GPW is. In de voorrondes werden vurige betogen gebezigd en ijzersterke argumenten bepleit. Na vele staaltjes pleitkunsten trok de jury zich terug: er konden immers maar twee teams door naar de finale. De twee teams die eruit sprongen waren het team van Catrijne Bakker en Rutger Duursma uit Groningen en het team van Jeroen Alberda en Lotte Sliedregt van Rota Carolina uit Nijmegen. In de finale werd over en weer prachtig gepleit, maar slechts één team kon met de winst naar huis gaan. De winnaars van de GPW 2017 zijn Jeroen Alberda en Lotte Sliedregt!

We kijken terug op een zeer geslaagde GPW, waarin we veel talent hebben mogen aanschouwen. Graag willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de GPW hartelijk danken.

IMG_1183.JPG
Simmons & Simmons als hoofdsponsor aanwezig op de Diephuisborrel

Simmons & Simmons is dit jaar hoofdsponsor van Diephuis. Op donderdag 28 september mochten wij hen verwelkomen in onze stamkroeg, Van Diepen. Tessa van der Pol en Nando Dons waren namens recruitment aanwezig. Jonathan Bakker, die zelf in 2012-2013 bestuur bij Diephuis heeft gedaan, was ook afgereisd naar Groningen om alle vragen over het leven in de advocatuur aan de Zuidas te beantwoorden. Onder het genot van een biertje konden onze leden hen leren kennen en vice versa.

​Na deze geslaagde borrel kijken wij uit naar de andere evenementen waar wij Simmons & Simmons mogen ontvangen. Zo hebben wij de Groninger Pleitwedstrijd, de kleine reis, het recruitmentdiner en het congres nog in het vooruitzicht!
19048604_1328447307265385_1648333308_o.jpg
Chester Boot, Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Tijdens de snelpleitwedstrijd van Amsterdams Pleitgezelschap CICERO vormden Anyke Bakker, Chester Boot en Hannelore Vanderveen het rechtbankteam en behaalden daarmee de tweede plaats! De pleitwedstrijd werd gehouden in de rechtbank Amsterdam, waar na twee pleitrondes de finale werd bereikt. In een snelpleitwedstrijd krijgen deelnemers op de wedstrijddag pas de casus te zien. Daarna volgt een half uur voorbereidingstijd. Het rechtbankteam moet de zitting openen, leiden en vervolgens na een kwartier hun vonnis wijzen.

Anyke, Chester en Hannelore, van harte met deze topprestatie!

18447151_1935135546767352_6667476475968550024_n.png
Hannelore Vanderveen en Anyke Bakker

Op 13 mei deed Diephuis mee aan de Nationale Pleitmarathon. De NPM is de grootste pleitwedstrijd van Nederland. Namens Diephuis deden twee pleitteams mee en een rechtbankteam. Zowel een pleitteam als het rechtbankteam van Diephuis hebben de finale gehaald.  
 
De eerste plaats werd behaald door onze pleiters! We zijn ontzettend trots! 17353088_1900680653546175_232538103470725809_n.jpg
v.l.n.r. Hannelore Vanderveen, David Altunian, Samim Madjidi, Anyke Bakker, Chester Boot, Linzy Sieljes en Mark van der Meijs

Op 17 maart deed Diephuis mee aan het Nationaal Appèlconcours in Den Haag. Tijdens de wedstrijd wordt een appèlprocedure nagespeeld. Dit betekent dat – in plaats van een casus – de deelnemers van te voren de stukken krijgen die bij een hoger beroep-procedure horen: het vonnis van de rechtbank en een deel van de schriftelijke procedure die reeds tussen partijen gevoerd is. Op basis van deze stukken dienen de partijen een pleidooi te houden.
 
Zowel de eerste als tweede plaats werd behaald door onze pleiters, dubbel winst! We zijn ontzettend trots! 

Adepinto_collage_2.jpg

Op 11 maart deed Diephuis voor het eerst mee aan Abraham de Pinto. Het doel van de Abraham de Pinto-competitie is om belangstelling bij studenten te wekken voor mondelinge communicatie met cliënten voor een adequate uitoefening van het juristenvak. Teams van twee studenten, beiden in de rol van advocaat, worden geconfronteerd met simulatiecliënten in een intakegesprek.

Er deden meer dan dertig teams mee aan de competitie. Zowel de tweede als derde plaats werd behaald door onze Pleitcommissie. Linzy Sieljes, Samim Madjidi, Chester Boot en Anyke Bakker, gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!Begin maart heeft de Congrescommissie het Diephuis congres 2017 georganiseerd met als thema 'De civilist in een financiële twist: kan het vermogensrecht zekerheid bieden?' Het was een zeer geslaagde dag! Nieuwsgierig? Bekijk hier de aftermovie!

Met dank aan Videobrouwers!

Onze sponsoren