Wat houdt een commissie in?

Beste student en Diephuizer in spé,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een commissie van Civielrechtelijke vereniging Diephuis! Vraag jij je nog af hoe het is om een functie binnen een commissie bij Diephuis te vervullen? Lees dan snel verder!


De vereniging

Civielrechtelijke vereniging Diephuis is een studievereniging in Groningen die zich in de eerste plaats richt op privaatrecht-studenten, maar haar deuren open heeft staan voor iedere rechtenstudent. De vereniging is begonnen als pleitdispuut en uitgegroeid tot een brede juridische studievereniging. Voor de rechtenstudenten worden gedurende het gehele collegejaar verscheidene activiteiten verzorgd. Ook worden er nog volop activiteiten georganiseerd om de pleitvaardigheden van de Groninger student te verbeteren. Daarnaast organiseert Diephuis ieder jaar reizen naar onder andere een leuke stad in Nederland, Brussel en bestemmingen verder van huis. Zo waren de bestemmingen van de afgelopen internationale studiereizen Athene, New York City en Singapore. Ook brengen we bezoeken aan advocatenkantoren, zodat je een keer in het echt kan zien hoe het eraan toe gaat op bijvoorbeeld de Zuidas. Naast formele activiteiten zijn er genoeg informele activiteiten om aan deel te nemen, zoals het actieve ledenweekend, themafeestjes, het running diner en natuurlijk de maandelijkse gratis borrel!


Een commissie

Een vereniging kan niet zonder commissies, mede door de actieve leden blijft de vereniging draaiende. Maar wat houdt het doen van een commissie precies in? De commissies dragen zorg voor de taken en activiteiten waarvoor zij zijn opgericht. Het commissiewerk is goed te combineren met je studie en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarbij leer je veel nieuwe mensen kennen als je een commissie gaat doen. Gezelligheid is natuurlijk ook een belangrijke factor! Binnen een commissie zijn verschillende functies, namelijk:


Voorzitter:

De voorzitter stelt de agenda vast, leidt de vergaderingen en verdeelt de taken. De voorzitter is teven degene die gezien kan worden als de eindverantwoordelijke voor het handelen van de commissie.


Penningmeester:

De penningmeester stelt het budget op en draagt er zorg voor dat de leden van de commissie binnen de grenzen van het budget handelen. Zo controleert de penningmeester iedere uitgave die wordt gedaan.


Contactpersoon kantoren:

Zoals de naam al zegt onderhoud je met deze functie het contact met (advocaten)kantoren en andere externe personen. Dit is onder andere nodig wanneer je een spreker hebt uitgenodigd voor een evenement of als je met je commissie een kantoorbezoek hebt georganiseerd.


PR/design:

Met deze functie ben je verantwoordelijk voor al het promotiemateriaal voor de evenementen die je commissie organiseert. Je maakt bijvoorbeeld (digitale)posters, flyers en programmaboekjes.


Algemeen:

Binnen de functie algemeen ondersteun jij je commissiegenoten in hun taken. Je stelt je actief op en vraagt waar hulp nodig is. Ook notuleer je tijdens de vergaderingen met je commissie. Deze functie is hartstikke afwisselend, want je krijgt van alle functies iets mee!


Commissaris Annuarium:

De GCB-commissie heeft een extra functie ten opzichte van de andere commissies, namelijk de commissaris annuarium. Als commissaris annuarium ben je gedurende het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor het jaarboek dat aan het einde van het jaar wordt uitgebracht. Daarnaast ondersteun jij de andere commissieleden bij het uitvoeren van de taken.


Commissaris Bachelor:

De studiecommissie heeft twee extra functies. De eerste daarvan is de commissaris bachelor. Als commissaris bachelor houd je contact met nestor en houd je je bezig met het contact met de deelnemers van de studiegroepen voor de bachelorvakken. Daarnaast ondersteun jij de andere commissieleden bij het uitvoeren van de taken.


Commissaris Master:

De tweede extra functie binnen de studiecommissie is de commissaris master. Als commissaris bachelor houd je je bezig met houd je contact met nestor en houd je je bezig met het contact met de deelnemers van de studiegroepen voor de mastervakken. Daarnaast ondersteun jij de andere commissieleden bij het uitvoeren van de taken.

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en solliciteer uiterlijk zondag 21 mei voor 23:59 uur door hier te klikken!